Fylliana

Μη χάσετε την επόμενη προσφορά!

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας.

Τα νέα μας

5+1 συμβουλές για να επιλέξεις το σωστό γωνιακό καναπέ για το σαλόνι σου!

5+1 συμβουλές για να επιλέξεις το σωστό γωνιακό καναπέ για το σαλόνι σου!

Για τους περισσότερος από εμάς, το σαλόνι του σπιτιού μας αποτελεί τον αγαπημένο και σίγουρα τον πιο πολυσύχναστο χώρο μέσα στο σπίτι. Είναι το μέρος στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες μας μέσα στο σπίτι, μόνοι, με την παρέα ή την οικογένειά μας. Εκεί βλέπουμε ταινίες, διαβάζουμε το βιβλίο μας, κάνουμε συζητήσεις, και χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά. Συνδετικό κομμάτι όλων των παραπάνω; Ένας γωνιακός καναπές. Είναι από τα πιο δημοφιλή είδη καναπέδων και Νο1 στις διακοσμητικές τάσεις. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια ζεστή και cozy ατμόσφαιρα στο χώρο.  Η επιλογή του θα πρέπει να γίνει προσεκτικά: να ταιριάζει με το ύφος της διακόσμησης και να συνδυάζει αισθητική, άνεση και πρακτικότητα!

Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές για να επιλέξεις τον γωνιακό καναπέ που σου ταιριάζει και να τον τοποθετήσεις σωστά στο χώρο σου.

1. Μέτρησε σωστά τις διαστάσεις του χώρου σου.

Πριν μπεις στη διαδικασία να ψάξεις για γωνιακό καναπέ, φρόντισε να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου σου. Mην παραλείψεις στοιχεία που ίσως να εμποδίζουν όπως μπαλκονόπορτα, καλοριφέρ, κολώνα ή σκάλα. Πολύ σημαντικό είναι -εφόσον το σπίτι το νοικιάζεις και δεν είναι δικό σου- να σκεφτείς και μια πιθανή, μελλοντική μετακόμιση και να επιλέξεις έναν καναπέ που θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα άλλο μεγαλύτερο ή μικρότερο σαλόνι.

2. Λάβε υπόψιν τη διαρρύθμιση του χώρου σου

Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση του καναπέ πρέπει να ακολουθεί τη διαρρύθμιση του χώρου. Για παράδειγμα, αν το σαλόνι σου είναι μακρόστενο και όχι ορθογώνιο ή τετράγωνο, τότε η πιο μεγάλη πλευρά του καναπέ πρέπει να ακολουθεί αυτές τις διαστάσεις. Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο και το σαλόνι σου θα φαίνεται μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Σχεδίασε απλά την κάτοψη του σαλονιού και φαντάσου τι θα ταίριαζε καλύτερα στη δική σου διαρρύθμιση, π.χ. μια γωνία, τριθέσιος & διθέσιος καναπές ή καναπές σε σχήμα “πι”;

3. Δώσε βάση στην πρακτικότητα

Ρίξε μια ματιά στον χώρο σου και αποφάσισε που θα τον τοποθετήσεις. Λάβε υπόψιν σου, πέρα από τις διαστάσεις του χώρου, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού. Μια όμορφη & πρακτική ιδέα είναι να τοποθετήσεις τον καναπέ σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού.

4. Γωνιακός καναπές ως διαχωριστικό αν ο χώρος σου είναι σαλοκουζίνα

 Αν ο χώρος σου είναι ενιαίος με αυτόν της κουζίνας, τοποθέτησέ τον γωνιακό καναπέ στο κέντρο του προκειμένου να διαχωρίσεις τα δυο μέρη. Συμπλήρωσε το κενό στο πίσω μέρος του με ένα βοηθητικό μικρό έπιπλο, με φυτά ή με ένα όμορφο διαχωριστικό (παραβάν).

5. Προσοχή στη θέση της τηλεόρασης

Το πού είναι τοποθετημένη η τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα τοποθετήσεις τον καναπέ σου στο σαλόνι. Θέλεις όλοι όσοι κάθονται σε αυτόν να μπορούν να βλέπουν τηλεόραση χωρίς να δυσκολεύονται. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να τοποθετήσεις τον γωνιακό καναπέ με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στη μέση περίπου της μεγαλύτερης πλευράς του.

6.  Ακόμα και στα μικρά διαμερίσματα… λέμε ναι στον γωνιακό καναπέ!

Ακόμα κι αν το σαλόνι σου είναι μικρών διαστάσεων, ένας γωνιακός καναπές με καθαρές γραμμές μπορεί να ταιριάζει περισσότερο και να κάνει τον χώρο να δείχνει πιο τακτοποιημένος από ότι ένας πιο ογκώδης διθέσιος ή τριθέσιος καναπές. 


Διάλεξε τον κατάλληλο γωνιακό καναπέ  από τη μεγάλη ποικιλία της Fylliana και απογείωσε τη διακόσμηση και την αισθητική του σαλονιού σου!


Διαβάστε Ακόμη

Όροι διαγωνισμού «Fylliana – Larissa Franchise»
03/08/2020

Όροι διαγωνισμού «Fylliana – Larissa Franchise»

Νέο κατάστημα franchise Fylliana!
01/04/2022

Νέο κατάστημα franchise Fylliana!

Νέος Κατάλογος | Bed Concept 2024
14/03/2024

Νέος Κατάλογος | Bed Concept 2024

Η Fylliana Μέγας Χορηγός στο Φεστιβάλ Ολύμπου
21/07/2023

Η Fylliana Μέγας Χορηγός στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Όροι διαγωνισμού «Fylliana - Δράμα»
20/04/2022

Όροι διαγωνισμού «Fylliana - Δράμα»

Θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις προσφορές μας;

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας.