Fylliana

Μη χάσετε την επόμενη προσφορά!

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας.

Τα νέα μας

6+1 tips για να διαλέξετε το κατάλληλο τραπεζάκι σαλονιού!

6+1 tips για να διαλέξετε το κατάλληλο τραπεζάκι σαλονιού!

Ένα τραπεζάκι σαλονιού ή αλλιώς coffee table… βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του σαλονιού, σε κάθε σπίτι, και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το στυλ του χώρου! Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης του σαλονιού, αλλά πολύ συχνά κάνουμε λάθος στην επιλογή του κατάλληλου για το χώρο μας! Πάμε μαζί να δούμε κάποια βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε το ιδανικό τραπεζάκι σαλονιού.

1. Προσέξτε το ύψος του τραπεζιού

Φροντίστε να επιλέξετε ένα τραπεζάκι που να είναι στο ίδιο ύψος με τα μαξιλάρια του καναπέ σας ή ελάχιστα πιο χαμηλό. Οτιδήποτε πιο ψηλό θα μοιάζει «ξένο» στον χώρο. Να θυμάστε πως τα περισσότερα τραπεζάκια σαλονιού έχουν ύψος περίπου 40-50cm.

2. Δώστε βάση στο κατάλληλο μήκος του τραπεζιού

Πριν αγοράσετε το coffee table σας, μετρήστε το μήκος του καναπέ! Ο γενικός κανόνας λέει πως το τραπεζάκι του σαλονιού πρέπει να είναι σε μηκος το μισο από το μήκος του καναπέ, τοποθετημένο μπροστά του. Δηλαδή, για έναν καναπέ 2μ. θα επιλέξετε ένα coffee table μήκους έως 1μ.

3. Διαλέξτε προσεκτικά το σχήμα του τραπεζιού

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε καθώς διαλέγετε το κατάλληλο coffee table είναι το σχήμα του, δηλαδή εάν θα είναι ορθογώνιο, τετράγωνο, στρογγυλό ή οβάλ. 

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε τις αποστάσεις που πρέπει να έχει το τραπέζι από τα υπόλοιπα έπιπλα. Η απόσταση του coffee table από τον καναπέ πρέπει να είναι από 30 έως 45εκ. Επιπλέον, από το τραπέζι έως το έπιπλο της τηλεόρασης ή το τζάκι (δηλαδή την απέναντι πλευρά του δωματίου) η απόσταση πρέπει να είναι από 60 έως 80εκ., ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος να κυκλοφορήσετε στο σαλόνι σας. Για να βρείτε, λοιπόν, το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα, φροντίστε να μετρήσετε αυτές τις αποστάσεις, που θα σας φανερώσουν το σωστό σχήμα του τραπεζιού που χρειάζεστε.

Να έχετε στο νου σας πως το ορθογώνιο σχήμα ταιριάζει στα περισσότερα δωμάτια. Αν ο καναπές σας είναι μακρύς σε μήκος, σας προτείνουμε ένα τραπεζάκι ορθογώνιο ή οβάλ. Το τετράγωνο ναι μεν προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά καταλαμβάνει και περισσότερο χώρο.  Ένα στρόγγυλο coffee table, από την άλλη, δίνει αίσθηση ροής μέσα στο χώρο, και ταιριάζει περισσότερο με τους πιο μοντέρνους καναπέδες. 

4. Μην παραβλέπετε το υλικό κατασκευής του

Το υλικό ενός τραπεζιού είναι το ίδιο σημαντικό με το μέγεθος και το σχήμα του. Αν το σαλόνι σας είναι μικρό, τότε διαλέξτε ένα coffee table από πλεξιγκλάς ή γυαλί. Η ανάλαφρη εμφάνισή του το καθιστά ιδανική επιλογή για να μην “κλείνει” ο χώρος. Αν τα πατώματά είναι ξύλινα, τότε να αποφύγετε το ξύλο και να προτιμήσετε ένα τραπεζάκι από μάρμαρο ή άλλη πέτρα. 

5. Διαλέξτε βάσει των αναγκών σας και του τρόπο ζωής σας

Θυμηθείτε πως δεν θα πρέπει να ταυτιστείτε εσείς με το coffee table σας, αλλά εκείνο με τον τρόπο ζωής σας. Συνεπώς, αυτό που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το lifestyle σας! Εάν συνηθίζετε να αφήνετε πράγματα στο τραπέζι, επιλέξτε ένα με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Αν θέλετε ένα τραπεζάκι που να είναι εύκολο να μετακινηθεί, επιλέξτε μια ελαφριά κατασκευή. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, τότε ξεχάστε τα γυάλινα coffee tables ή αυτά με αιχμηρές γωνίες.

6. Επιλέξτε με γνώμονα την ισορροπία

Η ισορροπία στο συνδυασμό των επίπλων είναι κομβικής σημασίας για τη διακόσμηση του σαλονιού σας. Αν έχετε έναν καναπέ με λεπτά και ευδιάκριτα πόδια, τότε καλό είναι να επιλέξετε ένα coffee table που να εφάπτεται στο έδαφος ή να έχει πιο κοντά και “χοντρά” πόδια. Αντίθετα, αν τα πόδια του καναπέ δεν είναι εμφανή, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε ένα τραπέζι με λεπτά και ψηλά πόδια. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε τις σωστές αναλογίες στον χώρο.

Και μια επιπλέον συμβουλή από την ομάδα της Fylliana: Αν ο χώρος του σαλονιού σας είναι μικρός, τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην τοποθετήσετε ένα ενιαίο coffee table, αλλά 2-3 μικρότερα τραπεζάκια. Δίνουν ευελιξία στο χώρο, δεδομένου ότι μπορείτε να τα μεταφέρετε εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα, είναι μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη και πρωτότυπη ιδέα στη διακόσμηση, που μας αρέσει πολύ.

Ανακαλύψτε την πλούσια συλλογή της Fylliana σε τραπεζάκια σαλονιού και βρείτε το ιδανικό για το χώρο σας στο www.fylliana.gr, στα καταστήματα Fylliana ή στα συνεργαζόμενα καταστήματα και σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. 


Διαβάστε Ακόμη

Ανάδειξη νικητή διαγωνισμού «Fylliana - Χίος»
22/02/2022

Ανάδειξη νικητή διαγωνισμού «Fylliana - Χίος»

Κατάλογος Επίπλων Fylliana Forma Ideale | 2022
14/04/2022

Κατάλογος Επίπλων Fylliana Forma Ideale | 2022

Ετήσια Συνάντηση Διακεκριμένων Συνεργατών Fylliana
22/01/2024

Ετήσια Συνάντηση Διακεκριμένων Συνεργατών Fylliana

Η Fylliana χορηγός της επιμορφωτικής ημερίδας Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).
31/01/2024

Η Fylliana χορηγός της επιμορφωτικής ημερίδας Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).

Fylliana 2020 | Deco & furnishing solutions
03/03/2020

Fylliana 2020 | Deco & furnishing solutions

Θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις προσφορές μας;

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας.